BOBST, hızla değişen ambalaj endüstrisinde ilerlemek için son çözümlerini açıkladı

Mex, İsviçre, 8 Haziran 2022

BOBST bugün, konfeksiyoncuların dönüştürücülerin ve marka sahiplerinin yeni bir ambalajlama ortamında ilerlemelerine yardımcı olacak en yeni ürün ve hizmet portföyünü duyurdu.

2020'de BOBST, bağlantı, dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik olmak üzere dört ana temel sütuna dayanan bir endüstri vizyonunu ortaya koydu. Yaşanan Dünya koşulları Dünyada gerçekleşen son olaylar, bunlara olan ihtiyacı daha önce hiç olmadığı kadar hızlandırdı arttırdı. Şimdiyse bu dört sütun yalnızca BOBST stratejisinin değil, tüm ambalaj endüstrisinin temel taşları haline gelmiştir.

Bobst Group CEO'su Jean-Pascal Bobst: "Son yıllarda dünyada yaşanan salgın ve küresel çatışmalar gibi olaylar ve bunların malzeme ve insan gücü kıtlığı gibi birbirini izleyen ve sektörümüzü etkileyen sonuçlarını tahmin etmek imkansız olsa da, genel ambalaj endüstrisi trendlerini doğru bir şekilde belirledik". "Hiç kuşkusuz bu trendler hız kazanırken, BOBST bir strateji uygulamış ve konfeksiyoncular ile dönüştürücülerin ve marka sahiplerinin bu yeni ambalaj endüstrisi düzeninde bile başarılı olmasını sağlayan bir çözüm ve hizmet portföyü oluşturmuştur."

Bizler BOBST'da, geleceğin daha fazla bağlantı ve yakınlık, daha fazla dijitalleşme ve esneklik, daha fazla otomasyon ve üretkenlik ve daha fazla sürdürülebilirlik ve sorumluluk tarafından yönlendirileceğine inanıyoruz. BOBST portföyünü tamamlayacak yeniliklerden bazıları işte şunlardır. ​

Daha fazla bağlantı ve yakınlık

BOBST, tüm ambalaj değer zincirinin birbirine bağlanabileceğine ve böylece konfeksiyonculara dönüştürücülere ve marka sahiplerine üretim sürecinde net bir görünürlük sunacağına inanıyor.

Bu vizyonun temel sağlayıcısı, bir işin üretim iş akışını hazırlamak, üretmek, tepki vermek, sürdürmek ve optimize etmek için dijital çözümler sunan yeni ve güncellenmiş BOBST Connect'tir. BOBST Connect'in kullanıma sunulan yeni sürümü, müşterilerin ambalajlarını her aşamada optimize etmelerine yardımcı olacak bir dizi özellik ve işlevsellik sunuyor. BOBST Connect, sürecin her bir adımını birbirine bağlayarak verimliliği, kontrolü ve veri bilgisini yükseltir ve değer zinciri boyunca kalitede ve verimlilikte iyileştirmeler sağlar.

Müşterilerimize yakınlık sayesinde mükemmel bir hizmet deneyimi sağlanır. Bağlanamayan makineler için yeni BOBST HelplineEssential, müşterilerin daha hızlı sorun giderme ve sorun çözme için BOBST Teknik Servis Uzmanları ile video görüşmesi yapmasına ve yüksek öncelikli bağlantıya erişmesine olanak tanıyan bir uzaktan yardım hizmetidir. Sorunların yaklaşık %50'sinin görüşme yoluyla çözülebileceği tahmin edilmektedir.

Ayrıca, yedek parça tedarik lojistiği hizmetlerini daha da geliştirmek için BOBST, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgeleri için yeni bir lojistik merkezi açıyor. ABD ve Asya Pasifik'teki mevcut merkezlere Belçika, Genk'te bulunan yeni EMEA merkezi ekleniyor. 100.000 parçadan oluşan lojistik merkezi, tüm ürün hatları için anında sevkiyata hazırdır ve 7/24 sevkiyat hizmeti de dahil olmak üzere, daha hızlı teslimat süreleri ile EMEA müşterilerimize yönelik hizmet seviyesini önemli ölçüde iyileştirecektir.

Daha fazla dijitalleşme ve esneklik

Dijitalleşme, uygulanan adımların ve israfın azaltılmasını sağlamaya devam ettikçe, gelişmeye devam edecektir dijitalleşme ihtiyacı da artmaktadır.

BOBST, katlanır karton kutularda ambalajda, katlama yapıştırma makineleri için yeni ACCUCHECK FORMÜL DÜZENLEYİCİ'yi duyuruyor. 2020'de yeni işlevleri ile tanıtılan ACCUCHECK ​ "hat içi denetim sistemi" , boş kartonları kusurları açısından dikkatlice kontrol eder ve tam kalite tutarlılığını garanti eder.Yeni Formül Düzenleyici, kullanıcıların ACCUCHECK formüllerini BOBST Connect platformunda uzaktan oluşturmasına, ve düzenlemesine ve bu formülleri üretim hattında bulunan birden fazla ACCUCHECK'e göndermesine olanak tanır. Ambalaj tasarımının PDF verilerinden yararlanan bu çözüm, kurulumu iş ayar ve kurulum süresini önemli ölçüde kısaltır ve basitleştirir. Sonuç olarak, daha yüksek üretim üretkenliği verimliliği sağlarken aynı zamanda kaliteyi arttırır ve insan hatası ihtimalini sınırlayarak israfı azaltır.

BOBST All-in-One DIGITAL MASTER 340 ve DIGITAL MASTER 510 etiket baskı makineleri de Mart ayında piyasaya sürülmüş ve etiket üretiminin kurulum şeklini mantiğını kökten değiştirmiştir - kapalı bir döngü halinde şeklinde%100 hat içi inceleme ile, PDF'den nihai süslenmiş işlenmiş ve bitmiş etiketlere kadar tek bir birleşik iş akışı genelinde üzerinden tamamen dijitalleştirilmiştir.

Daha fazla otomasyon ve üretkenlik

Gelişen e-ticaret pazarı nedeniyle dönüştürücülerin konfeksiyoncuların ve marka sahiplerinin her zamankinden daha fazla taleple karşı karşıya olduğu ve aynı zamanda vasıflı insan gücü ve hammadde sıkıntısı gibi zorluklarla mücadele ettiği bir çağda, otomasyon ve üretkenlik hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Oluklu mukavva sektöründe, EXPERCUT 1.7 I 2.1 ve EXPERTFLEX'ten oluşan yeni EXPERTLINE, düz yataklı kalıplı kesme kesim ve baskı sonrası flekso baskı sürecini süreçlerini birleştiren geniş formatlı bir büyük ebat dönüştürme konfeksiyon hattıdır ve e-ticaret çözümleri üretmek için idealdir. Büyük bir esneklik sağlamakla sunar ​ ve birlikte standart ve ayna versiyonları mevcuttur. Rakipsiz kayıt pozalama hassasiyeti ve mükemmel baskı kaydı ile üretim hattında eşsiz kutu kalitesi sağlanır. TooLink teknolojisiyle birleştirilmiş birleşik kısa kurulum ön ayar süreleri, yılda 20 milyon metrekareye varan maksimum çalışma süresi ve kadar üretim üretkenlik sağlar. Düşük TCO'su (Toplam Sahip Olma Maliyeti) ile herhangi bir işletmenin üst düzey çeşitlilikteki her çeşit e-ticaret ve FMCG (hızlı tüketim ürünleri) kutularını işlemesi işlemek için mükemmel bir çözümdür.

BOBST, katlanır karton ambalaj sektöründeki tüm düz yataklı kalıp kesiciler kalıplı kesimler için sunulan, gelişmiş bir kurulum iş ayar süresi azaltma kısaltma paketi olan yeni SPEEDSET'i duyuruyor. Bu paket, değiştirme iş ayar sürelerini önemli ölçüde azaltır ve verimi arttırır. SPEEDSET, optik kayıt pozalama sisteminin daha hızlı kurulumu ayarlanabilmesi için besleyicide beslemede yer alan, ek 15 inç ekran gibi özelliklerle gelişmiş bir ergonomiye sahiptir. Her bir yeni iş kurulumu ayarında ​ palet kaldırma, vekesme bıçak ve katlama pilyaj konumlandırma arasında yerleştirmede mükemmel uyumu sağlamak için kalıbı ve karşı plakayı mükemmel şekilde merkezleyen motorlu bir mikrometrik sistem gibi gelişmiş otomasyonlar da paketin bir parçasıdır. İş verilerini saniyeler içinde değiştirmek aktarmak için aleti kalıbı makineye dijital olarak bağlayan TooLink de bu pakete dahildir.

Bu yılın öne çıkan diğer ürünleri arasında yer alan yeni rotary kalıplı kesim çözümü MASTERLINE DRO, daha fazla performans, ve daha fazla değer sunan sunarak ve oluklu mukavva endüstrisindeki dönüştürücüleri konfeksiyoncuları piyasadaki en çok yönlü esnek, en otomatik, bağlantılı bağlanabilir ve son derece ergonomik bir çözümle ile donatmaktadır donatan yeni bir döner kalıplı kesme çözümü olan MASTERLINE DRO; 0,5 mm'den 2.000 g/m2"ye ​ kadar, tek veya çift kat oluklu mukavvaya kadar, karton, oluklu mukavva ve litho lamine malzemeleri işleyebilen tek düz kalıplı kesim maninesi ​ oluklar halinde, oluklu ve lito-lamine kartonu işleyebilen tek düz yataklı kalıp kesici; özellikle dijital perakendenin taleplerini karşılamak için tasarlanmış yeni bir katlama yapıştırma katlayıcı yapıştırıcı makinesi olan EXPERTFOLD 165 e-commerce ve garantili güvenilirlik güvenilirliğin ve performansın garantisi olan için yeni bir katlama yapıştırma makinesi katlayıcı yapıştırıcı olan NOVAFOLD 50 | 80 | 110 yer alır.

Daha fazla sürdürülebilirlik ve sorumluluk

BOBST olarak, sürdürülebilirliğin günümüzün bir sorunu olduğuna inanıyoruz ve sürdürülebilirlik çözümlerini kullanıma sunmaya hazırız.

BOBST, iş ortaklarıyla birlikte büyük bir ilerleme kaydetmeye devam ediyor. CEFLEX (Esnek Ambalaj için Döngüsel Ekonomi) girişiminin bir parçası olarak, kısa bir süre önce geri dönüştürülebilirlik için tasarlanmış heyecan verici yeni bir yüksek katmanlı bariyerli esnek ambalaj çözümünü tanıttık; metalize, yüksek katmanlı bariyerli, tek malzemeli, flekso baskılı yeni geri dönüştürülmüş polipropilen (rPP) torba. Piyasadaki, rPP ev tipi geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretilen, katmanlı bariyerli ve yüzey baskılı ilk torbadır.

Ayrıca, sürdürülebilir ambalajın uzman geliştiricisi Tipa ile ortaklaşa hareket ederek toprakta tamamen bozunabilen bir ambalaj çözümü ve FibreCycle adı verilen tamamen kağıt bazlı, yüksek bariyerli katmanlı, geri dönüşüme hazır bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. İkinci çözüm BOBST'un iş ortaklarıyla birlikte geliştirdiği yeni bir alternatif ve sürdürülebilir çözümler ailesi olan oneBARRIER'ın bir parçasıdır.

Son olarak, sektörler arası konsorsiyum olan R-Cycle'a ve Dijital Ürün Pasaportları (DPP) aracılığıyla tek kullanımlık plastiklerin izlenebilirliğini sağlama misyonuna olan bağlılığımızın bir parçası olarak BOBST, Manchester'daki Yetkinlik Merkezinde tanıtım sürecinde olan R-Cycle için hazır bir makineye yönelik bir pilot çalışmayı tamamlamıştır. Bu proje süreci diğer ürün grupları (Kaplama, Laminasyon, Ci Flekso baskı, Gravür baskı) için de uygulanacaktır.

BOBST'un, dönüştürücülerin konfeksiyoncularin ve marka sahiplerinin ambalajın üretim şeklini değiştirmesine yardımcı olmak için güçlü bir konumda olduğuna inanıyoruz.

Bobst Group CEO'su Jean-Pascal Bobst: "Günümüzün Günümüz ambalajlama ortamında ambalaj dünyasında ​ karşılaştığımız zorlukların her zamankinden daha büyük ve çok olduğuna hiç şüphe yok, ancak BOBST'da dönüştürücülerin konfeksiyoncularin ve marka sahiplerinin bu zorlukların başarılı bir şekilde üstesinden gelmesine yardımcı olacak bir portföye, hizmetlere ve iş ortaklarına sahip olduğumuzu biliyoruz". "2020 yılında doğru stratejiyi seçtik ve şimdi konfekiyoncular dönüştürücüler ve marka sahipleri bundan gerçekten yararlanabilirler. Birlikte daha iyi bir geleceğe doğru güvenle yol alabiliriz."

About BOBST
We are one of the world’s leading suppliers of substrate processing, printing and converting equipment and services for the label, flexible packaging, folding carton and corrugated board industries. ​
Founded in 1890 by Joseph Bobst in Lausanne, Switzerland, BOBST has a presence in more than 50 countries, runs 19 production facilities in 11 countries and employs more than 5800 people around the world. The firm recorded a consolidated turnover of CHF 1.563 billion for the year ended December 31, 2021.

Press contact:

PR_BOBST_8 June Press Event Announcements_08-04-2022_TUR.docx

The release (available in English, German, French, Spanish, Italian, Russian, Chinese, Japanese, Polish and Turkish) can be downloaded at https://dam.bobst.com/Go/Cu4RCeRa. Images are available on https://dam.bobst.com/Go/oBb8IxTB.

Güncellemeleri posta kutunuzda alın

"Abone ol" düğmesine tıklayarak Gizlilik Politikası kısmını okuyup anladığımı onaylarım.

BOBST Hakkında

We are one of the world’s leading suppliers of substrate processing, printing and converting equipment and services for the label, flexible packaging, folding carton and corrugated industries.

Founded in 1890 by Joseph Bobst in Lausanne, Switzerland, BOBST has a presence in more than 50 countries, runs 21 production facilities in 12 countries and employs more than 6 300 people around the world. The firm recorded a consolidated turnover of CHF 1 960 billion for the year ended December 31, 2023.

Iletişim