BOBST, İstanbul'daki OMÜD Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde Oluklu Mukavva sektörünün başarısı için inovasyonu vurguladı.

Mex, Switzerland, 20th May 2024

BOBST geçtiğimiz günlerde Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’ne katıldı. Uçtan uca verimliliği artırmaya odaklanan BOBST, Oluklu Mukavva endüstrisinin değişen ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yeniliklerini sergiledi.

9 Mayıs 2024 tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir'de düzenlenen Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği, sektör paydaşlarının bir araya gelmesi, yeni ürün ve hizmetlerin sunulması, iş fırsatlarının tartışılması ve network oluşturulması için bir sahne görevi gördü. Etkinliğin açılış konuşmasını yeni dönem OMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Arslan yaparken, konuk konuşmacı İstanbul Ekonomi Araştırma Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Can Selçuki oldu.

BOBST, tanıtım sponsoru olarak etkinliğin bir parçası oldu. BOBST Lyon Uluslararası Satış Müdürü Hagop Tavitian ve Bölge Satış Direktörü Özhan Varinli, Oluklu Mukavva endüstrisindeki global trendleri ve zorlukları inovasyonla ele alma konusunda bir sunum yaptı.

Sunumda BOBST'un oluklu ambalaj üreticilerinin özel ihtiyaçlarına göre tasarlanmış kapsamlı ekipman ve hizmet yelpazesi ele alındı. Dünya çapında 360 aktif çalışma noktasında BOBST, müşterilerine gelişmiş baskı ve dönüştürme makineleri, yenilikçi yazılım çözümleri, kapsamlı eğitim ve servis desteği sunarak pazara liderlik etmeye devam ediyor.

Sunumda öne çıkan önemli noktalardan biri de BOBST'un süreçleri kolaylaştırmada ve verimliliği artırmada hayati bir rol oynayan robotik çözümleriydi. BOBST, yüksek düzeyde bağlantılı ve tam otomatik ambalaj üretimi vizyonunu daha da ileriye taşımak adına, kısa bir süre önce robotik sistemler konusunda uzman bir tedarikçi olan Dücker Robotics'in %70'ini satın alarak şirketi BOBST Novara adıyla bünyesine kattı.

BOBST, flekso katlama yapıştırma ve düz kesim hatlarında robot teknolojilerini kullanarak besleme ve paletleme gibi ağır ve tekrarlayan görevleri otomatikleştiriyor. Bu da hataları en aza indiriyor ve üretim iş akışını optimize ederek daha yüksek üretkenlik, maliyet ve atık tasarrufu, operatörler için konfor ve genel performans artışı sağlıyor.

Sunumda vurgulanan diğer konular arasında ambalaj üretiminin gezegen üzerindeki etkisi de yer aldı. Sürdürülebilir ambalaj çözümlerine yönelik artan tüketici talebiyle birlikte, üreticiler pazarda rekabetçi pozisyonlarını korurken çevre dostu uygulamaları benimseme baskısı altında kalmaktadır. BOBST, kalite veya verimlilikten ödün vermeden sürdürülebilirliği teşvik eden gelişmiş teknolojiler ve stratejilerle bu zorlukların üstesinden geliyor.

Oluklu mukavva endüstrisi gelişmeye devam ederken, BOBST inovasyonun ön saflarında yer almaya devam ediyor ve üreticilerin bir adım önde olmalarına yardımcı olmak için özel çözümler sunuyor. Kalite ve verimliliğe olan bağlılığıyla BOBST, vizyonunun temel sütunlarını vurgulayarak ambalaj dünyasının geleceğini şekillendiriyor: bağlanabilirlik, dijitalleşme, otomasyon ve sürdürülebilirlik.

From left to right: Hagop Tavitian, Technology Sales Manager, Bobst Lyon - Özhan Varinli, Zone Business Director, Bobst Istanbul

The release (available in English and Turkish) can be downloaded here:

PR_BOBST_OMUED Turkey_20-05-2024_ENG.docx

PR_BOBST_OMUED Turkey_20-05-2024_TUR.docx

About BOBST
We are one of the world’s leading suppliers of substrate processing, printing and converting equipment and services for the label, flexible packaging, folding carton and corrugated board industries. ​
Founded in 1890 by Joseph Bobst in Lausanne, Switzerland, BOBST has a presence in more than 50 countries, runs 21 production facilities in 12 countries and employs more than 6 300 people around the world. The firm recorded a consolidated turnover of CHF 1.960 billion for the year ended December 31, 2023.

Press contacts:
Email: gudrun.alex@bobst.com

Mohamed Hassairi ​
BOBST Regional Marketing & Communications Manager
Tel.: +216 71 80 81 28 Ext.129
Mobile: +216 98 303 888
Email: mohamed.hassairi@bobst.com

Güncellemeleri posta kutunuzda alın

"Abone ol" düğmesine tıklayarak Gizlilik Politikası kısmını okuyup anladığımı onaylarım.

BOBST Hakkında

We are one of the world’s leading suppliers of substrate processing, printing and converting equipment and services for the label, flexible packaging, folding carton and corrugated industries.

Founded in 1890 by Joseph Bobst in Lausanne, Switzerland, BOBST has a presence in more than 50 countries, runs 21 production facilities in 12 countries and employs more than 6 300 people around the world. The firm recorded a consolidated turnover of CHF 1 960 billion for the year ended December 31, 2023.

Iletişim